Hokejisti Nitry vyhrali nad Banskou Bystricou 5:3 v predohrávke 38. kola

17.12.2012 Celý región

Nitra 16. decembra (TASR) - Stretnutie sa začalo vo vianočnej atmosfére, čomu nasvedčovali aj dresy Nitranov s Corgoňom v mikulášskej čapici.

Prví sa do šance dostali hostia, keď na konci 3. minúty poslal Jankovič puk z rohu ľadovej plochy Nemčekovi, ktorý sa ocitol sám pred Lacom, no blafák do forhendu mu nevyšiel. Gól však padol až v 15. minúte, keď nitriansky ostrostrelec Tománek ušiel po ľavej strane a prekonal Slipčenka, čím dosiahol už 20. gól v sezóne. V závere prvej tretiny sa strhla hromadná potýčka, po ktorej posadili rozhodcovia na trestnú lavicu 6 hráčov a Kanaďana Tannera Glassa poslali "pod sprchy".

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Tak, ako naši hráči neuniesli atmosféru v Banskej Bystrici, tak dnes neuniesli hostia atmosféru v Nitre. Za stavu 4:0 sme chceli zápas iba dohrať a vrátili sme hostí do hry. Myslím, že pred takýmto hľadiskom by nebolo dobre prehrať."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Budem veľmi stručný. Blahoželám Nitre k víťazstvu, dnes by tu nevyhral ani Detroit."
V úvode druhej tretiny najskôr nevyužil dobrú šancu Tománek, no potom prišli dva góly Nitry v rozpätí dvoch minút, keď v 24. minúte našiel Piatak prihrávkou voľného Segľu, ktorý z medzikružia namieril presne a v 26. minúte ušiel obrane hostí Jokila a blafákom si vychutnal Slipčenka. V 30. minúte upravil už na 4:0 Segľa strelou nad lapačku Slipčenka. V 35. minúte mohol opäť skórovať najlepší strelec súťaže Nitran Tománek, no puk po jeho švihu obtrel hornú žŕdku brány hostí.

Tretia tretina sa začala gólom "baranov," keď v 42. minúte Sýkora zblízka prekvapil Laca v bráne Nitry - 4:1. O päť minút prišli ďalšie dva góly hostí v rozpätí 11 sekúnd, keď najskôr po peknej kombinácii skoroval Juraj Sýkora a vzápätí znížil na rozdiel gólu Michal Handzuš. V 55. minúte mohli skórovať domáci hráči Tománek a Mašlonka, no svoje šance nevyužili. V 56. minúte Clayton Stoner v strede ihriska počkal na Mašlonku, atakoval ho nešetrným zákrokom a inkasoval ďalší desaťminútový trest. V závere upravil stav na konečných 5:3 Tománek.

Výsledok:
HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 5:3 (1:0, 3:0, 1:3)
Góly: 15. R. Tománek, 24. Martin Segľa (E. Piatak), 26. Jokila (Podstavek), 30. Martin Segľa (Hrnka, Podstavek), 60. R. Tománek (P. König) - 42. Juraj Sýkora (Bambúch, Michal Hlinka), 47. Juraj Sýkora (Zigo, Marcinek), 47. Handzuš (Stoner, Richter)
Vylúčení: 6:9 na 2 min, navyše M. Bača, Nádašdi, M. Kováčik (všetci Nitra), M. Hudec, Handzuš, Slipčenko, Lukacevic, Stoner, Petro (všetci Banská Bystrica) 10 min. nešp. správanie, Glass (Banská Bystrica) DKZ za opakované nešp. správanie, B. Jankovič (Banská Bystrica) a M. Bača (Nitra) 5+DKZ za údery
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Kubuš, Müllner - Holienka, M. Valach
3095 divákov

Nitra: M. Laco - Ordzovenský, Rais, Nádašdi, P. König, M. Bača, Vosátko, Trefný, Bene - Jokila, Hamrák, Mašlonka - R. Tománek, Stümpel, M. Kováčik - Podstavek, E. Piatak, Martin Segľa - Kmeč, Hrnka, Pupák
Banská Bystrica: Slipčenko - Richter, Stoner, Kubka, Bambúch, Novajovský, J. Predajniansky, Ketner, Biro - M. Hudec, Handzuš, Glass - B. Jankovič, Heizer, Nemček - Juraj Sýkora, Zigo, Lukacevic - Michal Hlinka, Petro, Marcinek
 

Vyberte región